Elektrische step slot

Elektrische step op slot zetten, hoe doe je dat?

Heb je een elektrische step kopen net gedaan? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je er voorzichtig mee om gaat en wil je niet dat hij bijvoorbeeld gestolen wordt. Een elektrische step slot is dan wel zo belangrijk om te hebben, zodat je de elektrische step op slot kan zetten als je hem ergens geparkeerd hebt. Maar hoe kies je het beste slot uit en is bijvoorbeeld de beste slot voor een elektrische fiets eigenlijk ook geschikt voor een e-step? Je leest het allemaal in deze blog!

Elektrische step op slot zetten: wat is de beste manier?

Het is goed om te weten dat de meeste elektrische steps intern slot hebben, zoals fietsen dat soms wel hebben. Daarom is het belangrijk dat je een extern slot koopt als je niet wilt dat je kostbare e-step gestolen wordt. Bij Zero Steps verkopen we diverse elektrische step sloten van goede kwaliteit. Neem dus gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies! Het is overigens prima om een slot te kopen dat niet specifiek bedoeld is voor een elektrische step. Je kunt dus gerust het beste kettingslot voor een normale fiets of het beste slot voor een elektrische fiets gebruiken om je dure elektrische step veilig vast te zetten.

Hieronder bespreken wij de beste sloten die je kunt gebruiken om de elektrische step op slot te zetten.

Cijferslot

Het Segway Ninebot Cijferslot is specifiek bedoeld om een elektrische step op slot te zetten. Deze e-step hoeft niet per se van Segway te zijn, andere merken zijn ook compatibel met dit slot. De kabel is erg stevig en gemaakt van staal met een PVC coating, dus dieven kunnen deze niet zomaar doorsnijden. De kabel is 120 centimeter lang, dus het is voldoende lang om vrijwel alle elektrische steps te sluiten. Aan de hand van een code met 5 cijfers stel je het slot in. Bij het Segway Ninebot Cijferslot zit een beugel die je onder het stuur kunt bevestigen, zodat je het slot gewoon het stuur kan hangen en niet steeds mee hoeft te nemen. Een goedkoper alternatief is het stuntstep slot, deze werken ook op basis van een cijferslot, maar is minder stevig dan die van Segway.

Remschijfslot

Een remschijfslot heeft een stalen kabel die moeilijk door te snijden is, dus ook met dit type slot kun je steps sluiten op een veilige manier. De kabel is flexibel en flink uit te rekken, zodat je hem makkelijk om de e-step heen kunt doen. Meestal (maar niet altijd) krijg je net als het Segway Ninebot Cijferslot er ook een houder bij die je aan het stuur kunt bevestigen en hier zit die kabel dus ook aan vast. Dit is handig, want het slot hoef je dan niet steeds mee te sjouwen.

Kettingslot

Een kettingslot is uiteraard ook te gebruiken om een elektrische step vast te zetten. Houd er alleen wel rekening mee dat het beste kettingslot vaak zwaar is en het dus niet altijd handig mee te nemen is. Daarentegen zijn kettingsloten wel betrouwbaar, aangezien de schakels zo dik zijn en niet zomaar te forceren zijn. Om de schakels zit vaak een stoffen omhulsel van bijvoorbeeld nylon. Deze dient als beschermlaag en zorgt ervoor dat je mooie elektrische step niet beschadigt. Let er bij een kettingslot op dat je na een lange tijd gebruik mogelijk met een stroef slot komt te zitten. Een stroef slot is te voorkomen als je het sleutelgat af en toe een beetje oliet.

Beugelslot

Ook het beugelslot is een populaire optie om de elektrische step op slot te doen. Deze zijn makkelijk in gebruik en je bevestigt deze onder bij het stuur en net boven de voorste band. Vervolgens haak je het beugelslot om het rek heen, klik je het vast en klaar ben je. De meeste beugelsloten zijn gemaakt van gehard staal en dit is erg stevig. Dieven kunnen deze niet zomaar doorzagen of knippen. Het nadeel is dan wel weer dat het relatief zwaar is. Let er overigens op dat je bij voorkeur een beugelslot koopt met een afgeschermd sleutelgat. Dit beschermt het gat tegen vocht, stof en ander vuil en zorgt ervoor dat het slot niet stroef wordt.

Steps met een intern slot: fijn extraatje, maar zeker niet als enig slot gebruiken!

Ze zijn relatief zeldzaam, maar er zijn ook e-steps met een intern slot. De Wayscral step is bijvoorbeeld zo eentje. Deze steps zijn met behulp van een app op je smartphone te vergrendelen. Er zit ook een alarm op waarmee je dus een alert krijgt als het slot gebroken wordt. De ervaringen met een fietsslot met alarm is echter dat het eerder dieven afschrikt, dan dat het daadwerkelijk je e-step veilig vast zit. Bij sommige elektrische steps zorgt het interne slot ervoor dat de wielen ook geblokkeerd worden, zodat degenen die je e-step probeert te stelen, niet weg kan rijden. Ook krijg je soms een melding als iemand aan je e-step zit terwijl je hem op slot gedaan hebt. Ons advies is dat dit soort interne sloten meer voor een aanvullende veiligheid zorgen. Het is dus een fijn extraatje, maar je moet de veiligheid zeker niet alleen van dit interne slot laten afhangen. Koop er dus altijd een van de bovengenoemde andere elektrische step sloten bij om jouw e-step optimaal te beschermen tegen diefstal.

Recente blogs

31-03-2022
Elektrische step accu
31-03-2022
Elektrische step actieradius
31-03-2022
Elektrische step opvoeren
31-03-2022
Elektrische step slot
31-03-2022
Elektrische step verzekeren
31-03-2022
Elektrische step met kenteken
31-03-2022
Hoeveel kost een elektrische step

Alwin van Zerosteps.nl

Online

0