Elektrische step met luchtbanden

Levering binnen 3 dagen

GRATIS verzending

Vragen ? mail of bel

Wij staan direct klaar

6 maanden limited waranty

Elektrische steps met luchtbanden


Je zou het misschien niet denken, maar elektrische steps met luchtbanden is niet standaard, in tegenstelling tot fietsen. Maar wat is nou eigenlijk de reden om wel of niet voor elektrische steps met luchtbanden te kiezen? En mocht je wel voor luchtbanden willen gaan, waar dien je dan zoal op te letten? In deze blog kom je het te weten!

Waarom kiezen voor elektrische step met luchtbanden?

Er bestaan elektrische steps met luchtbanden of met massieve banden. De reden waarom de meeste mensen toch elektrische steps met luchtbanden prefereren, is vanwege het comfort. Je hebt namelijk minder last van trillingen tijdens het rijden. Daarnaast kun je ook zelf de luchtdruk van de banden bepalen. Echter heb je met luchtbanden uiteraard wel weer kans dat je een lekke band krijgt. Dit probleem heb je niet bij massieve banden. Het is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel is het merendeel van de verkochte e steps van tegenwoordig voorzien van luchtbanden. De massieve banden zie je voornamelijk terug bij de goedkopere exemplaren.

Wat zijn de beste elektrische steps met luchtbanden?


Om je alvast een beetje inspiratie te geven, zetten we hieronder een aantal elektrische steps met luchtbanden op een rijtje. De genoemde opties zijn bedoeld voor volwassenen.

Xiaomi 1S


De Xiaomi 1S is in april 2020 uitgebracht en is een handige elektrische step die opvouwbaar is. Dit inklappen duurt maar een paar seconden en daarnaast weegt het geheel slechts 12,5 kg, dus je kunt hem makkelijk meenemen in de auto of zelfs in het openbaar vervoer. Ingeklapt heeft deze step de afmetingen van 108 x 43 x 49 cm.

Deze e-step heeft een maximale snelheid van 25 km/uur en aan de voor- en achterkant zit verlichting, waarbij de lamp aan de achterkant ook als remlicht fungeert. De accu doet er zo’n 5,5 uur over om op te laden en met een volledig opgeladen batterij kun je ongeveer 30 kilometer vooruit.

De Xiaomi 1S elektrische step heeft twee luchtbanden van 8,5 inch en een profiel van 4 mm. De wielen hebben een klein ventieltje waar een normale fietspomp ook op past. Als je de bandenspanning optimaal houdt, dan rijd je het meest comfortabel. Voor deze e-step liggen de ideale waardes tussen de 3 en 3,5 bar (oftewel 40 – 50 PSI).

Verder kun je de bijbehorende smartphone app Mi Home downloaden, die de e-step via bluetooth met je telefoon verbindt. Deze app is handig, want je kunt onder andere inzien hoe vol de batterij nog is, wat de actieradius is en de kilometerstanden inzien. Ook krijg je automatisch een pushmelding als je bijvoorbeeld de firmware kunt updaten.

Tenslotte is de app ook voorzien van een vergrendelfunctie. Je blokkeert hiermee de motor van de e-step. Houd er echter rekening mee dat deze vergrendelfunctie eerder een aanvullende veiligheidsmechanisme is. Aan te raden is om altijd een extern slot voor je elektrische step te gebruiken om het te beschermen tegen diefstal.

Ninebot Max G30


De Ninebot Max G30 is een elektrische step met luchtbanden en is uitgebracht in september 2019. Ook deze e-step is makkelijk in te klappen en mee te nemen in de auto of het openbaar vervoer. Wel is hij relatief zwaar, vergeleken met andere opklapbare e-steps met luchtbanden: 18 kg. Ingeklapt heeft de Ninebot Max G30 de afmetingen van 112 x 47 x 53 cm.

De maximale snelheid van deze elektrische step ligt op 25 km/uur. In het midden van het display zit een knop waarmee je kunt schakelen tussen drie snelheidsstanden: eco modus (tot maximaal 15 km/uur); drive modus (tot maximaal 20 km/uur) en de sport modus (tot maximaal 25 km/uur). De actieradius is 65 kilometer en de batterij duurt er 5 uur over om volledig opgeladen te zijn.

Deze elektrische step met grote banden van 10 inch en 5 mm profiel en zorgen ervoor dat je soepel over de weg rijdt. De banden beschikken over een goede schokabsorptie, waardoor het geheel erg robuust aanvoelt. Alhoewel je met luchtbanden altijd een kans hebt op een lekke band, hoef je je bij de Ninebot Max G30 niet veel zorgen om te maken. Je kunt met deze elektrische step voor volwassenen prima over grindpaadjes en oneven klinkers rijden, zonder dat je flink op en neer wordt geschud. De banden zijn voorzien van een fietsventiel, dus met een reguliere fietspomp is de bandenspanning aan te passen. De ideale spanning voor deze e-step ligt tussen 2,2 en 2,6 (32 – 37 PSI).

Net zoals de meeste moderne elektrische steps heeft ook deze Ninebot een smartphone app die de step met je telefoon via bluetooth verbindt. In deze app zie je gegevens over onder andere het batterijniveau en de kilometerstand. Daarnaast krijg je ook een melding wanneer het tijd wordt voor een firmware update. Ook is de motor van de step te vergrendelen via de app. Houd er echter rekening mee dat deze vergrendelfunctie eerder een aanvullende veiligheidsmechanisme is. Aan te raden is om altijd een extern slot voor je elektrische step te gebruiken om het te beschermen tegen diefstal.

Xiaomi Scooter 3


De Xiaomi Scooter 3 is redelijk nieuw: hij is in juli 2021 uitgebracht. Het is een lichte elektrische step en weegt maar 13,2 kg. Ingeklapt heeft hij de afmetingen van 108 x 43 x 49 cm en uitgeklapt is dit 108 x 43 x 114 cm. Op een maximale snelheid van 25 km/h heb je een bereik tot 30 kilometer op een volle batterij. Deze doet er 5,5 uur over om zich volledig op te laden.

Vanwege het relatief lichte gewicht en compacte formaat zijn de luchtbandjes klein te noemen van deze Xiaomi e-step: 8,5 inch. Deze banden zijn voorzien van een schokabsorberend vermogen, wat trillingen in het stuur tijdens het rijden zou moeten verminderen. Ook op deze luchtbanden zit een standaard fietsventieltje, dus je kunt de bandenspanning handmatig aanpassen. Dit is zeker aan te raden: Xiaomi adviseert dan ook om de bandenspanning altijd tussen de 3 en de 3,5 bar te houden.

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, heeft Xiaomi voor de elektrische steps een smartphone app beschikbaar gesteld. Hier kun je informatie over de kilometerstand en het batterijniveau inzien. Daarnaast kun je met de app ook de motor vergrendelen voor extra veiligheid. Ook krijg je via de app automatisch een melding als het tijd wordt om de firmware te updaten.

Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus


De Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is een sterke elektrische step met luchtbanden. Deze elektrische step met grote banden van 10 inch en een terreinprofiel zorgen ervoor dat je ook off road grindpaden en kiezels kunt trotseren. Dit is ook te zien aan het gewicht: 33,8 kg. Daarnaast is de e-step ook niet opklapbaar, dus hij is niet per se heel handzaam als je hem mee in de auto wilt nemen of een stukje met het openbaar moet.

De Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is een elektrische step voor een grote afstand, want met een volledig opgeladen accu kun je 100 kilometer afleggen. Ook haalt deze elektrische step een maximale snelheid van 60 kilometer/uur. Een lege accu laad je weer in 6 – 7 uur op. Dankzij het vermogen van 2200 watt (is zeer groot voor een elektrische step) accelereer je zeer snel. Het maximale draagvermogen is 120 kg, dus deze elektrische step is ook zeker bedoeld voor volwassenen.

Gratis proefritje elektrische step met luchtbanden? Kom langs bij Zero Steps!


Een elektrische step is niet goedkoop, dus je moet er goed over nadenken of je een elektrische step met luchtbanden of zonder wilt. Wil je na het lezen van deze blog daarom toch liever persoonlijk advies en uitleg over de elektrische step met luchtbanden? Kom dan gerust langs bij Zero Steps in Houten. Wij hebben namelijk diverse e-steps met luchtbanden in ons assortiment op voorraad en we kunnen dan samen kijken welke het beste bij jou past. Als je bijvoorbeeld speciale e-steps met luchtbanden in het roze zoekt, dan kunnen we altijd kijken wat we voor je kunnen betekenen. Daarnaast verkoopt Zero Steps ook elektrische steps luchtbanden los, dus mocht je een band willen vervangen, dan kun je ook bij ons terecht.

Ook kun je uiteraard ook gratis proefritjes maken, zodat je het zelf ervaart en kunt bepalen of je het prettig vindt. In onze elektrische step online winkel kun je ook direct een e step voor volwassenen bestellen. Binnen drie dagen krijg je het dan gratis bij je thuis bezorgd, zodat je meteen weg kunt steppen!


Alwin van Zerosteps.nl

Online

0