⚠️ Let op: Op dinsdag open vanaf 12.00 uur tot 17.30 uur

Elektrische step voor volwassenen

De laatste jaren verschijnen er steeds meer elektrische steps in het straatbeeld. En dat is terecht. Dankzij een e-step overbrug snel en makkelijk een lange afstand. En dit zonder uitstoot van CO2 of andere gevaarlijke gassen. Zodoende is een elektrische step een milieuvriendelijk vervoersmiddel dat in de loop van de jaren meer terrein zal winnen op de auto. Ben jij op zoek naar een elektrische step voor volwassenen? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten als je een elektrische step gaat kopen voor volwassenen.

Waar op letten bij het kopen van een step voor volwassenen

Voor je overgaat tot het kopen van een step voor volwassenen zijn er enkele aandachtspunten die je in het achterhoofd moet houden tijdens je research. Je wilt immers zeker zijn dat je step voldoet aan jouw wensen en eisen. Hierbij enkele aspecten waar je op moet letten bij de aankoop van een elektrische step voor volwassenen.

Het draaggewicht
Het draaggewicht van een elektrische step staat voor het aantal kilo dat een e-step kan dragen. Zeker als je wat zwaarlijviger bent, is dit een factor waar je zeker aandacht aan moet besteden. De meeste elektrische steps voor volwassenen hebben een maximum draaggewicht van 100 kg. Een klein aantal modellen kan zelfs tot 120 kg dragen.

Het bereik van de accu
Een belangrijke factor bij de aankoop van een e-step is het bereik van de elektrische step. Het bereik verschilt sterk van e-step tot e-step. 10 km is het minimale bereik van elektrische steps, terwijl er ook e-steps verkrijgbaar zijn met een actieradius van wel 110 km. De actieradius wordt bepaald door de accu, dat eveneens het duurste onderdeel van een elektrische step is. Je kunt wel stellen dat de prijs van een elektrische step een goede indicatie is van de actieradius.

Motorvermogen
Het motorvermogen van een elektrische step bepaalt hoe snel de step accelereert en de gewenste snelheid bereikt. Binnen de Europese Unie ligt de maximaal toegestane snelheid voor elektrische steps op 25 km per uur. De reden hiervoor is dat een elektrische step vaak onder dezelfde wetgeving als de e-bikes valt. Het motorvermogen van een e-step wordt aangeduid in Watt. Kindersteps zijn vaak uitgerust met een motor van 150 Watt. Omdat het gewicht van een volwassenen een stuk hoger ligt dan het gewicht van een kind heeft een elektrische step voor volwassenen een hoger motorvermogen nodig. De meeste e-steps voor volwassenen beschikken dan ook over een motorvermogen van 250 of 300 Watt.

Het gewicht en de draagbaarheid
Wil je de step gebruiken in combinatie met het openbaar vervoer? Dan is het belangrijk dat je de elektrische step gemakkelijk kunt opvouwen en optillen. Het gemiddelde gewicht van een elektrische step voor volwassenen bedraagt 18 kg. Natuurlijk zijn er ook uitschieters in de hoogte en in de laagte, waarbij de zwaarste e-step meer dan 30 kg weegt en de lichtste elektrische step slechts 10 kg weegt. Naast het gewicht is het belangrijk dat je een elektrische step ook kunt inklappen. Het overgrote deel van onze elektrische steps voor volwassenen zijn inklapbaar en kun je de step aan de stuurbuis optillen.

Kwalitatieve bouwconstructie
Als je een elektrische step koopt, wil je deze natuurlijk graag langere tijd gebruiken. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Het is dan ook belangrijk om te letten op de kwaliteit van de bouwconstructie. Hoe solider het frame van de e-step is, hoe langer je genot zult hebben van je nieuwe vervoersmiddel.

Wel of geen zadel
Voordat je een elektrische step koopt, is het belangrijk om te bedenken welke afstanden je graag wilt afleggen met je e-step. Het antwoord op deze vraag bepaalt niet alleen de benodigde actieradius maar ook de keuze voor een elektrische step met zadel. Een elektrische step met zadel is heel handig als je van plan bent om lange ritten te maken. Zo hoef je niet de hele rit recht te blijven staan. Hoewel een elektrische step met zadel op het eerste gezicht veel weg heeft van een bromfiets zijn er toch enkele wezenlijke verschillen. Zo is de actieradius van een e-step kleiner en het gewicht lichter dan dat van een bromfiets. Daarnaast doe je je portemonnee een groter plezier met een e-step met zadel dan met een A-merk snorfiets. Als laatste is het praktisch onmogelijk om een bromfiets mee te nemen in het openbaar vervoer. Bij de meeste elektrische steppen kun je het zadel losschroeven of inklappen en kun je de e-step inklappen tot een handig formaat om mee te dragen in het openbaar vervoer.

Gecombineerde mobiliteit
Steeds vaker zoeken mensen een oplossing voor de ellenlange files en andere verkeersellende. Gecombineerde mobiliteit kent dan ook een grote opmars. Pendelaars combineren daarbij verschillende vervoersmiddelen om op hun bestemming te raken. Een e-step wordt daarbij vaak gebruikt als vervoersmiddel voor de eerste en de laatste kilometer. Met behulp van een e-step verplaatsen pendelaars zich van thuis naar het station waar ze een trein of bus nemen. Zodra ze uit de trein of bus stappen, gebruiken ze de elektrische step om de laatste kilometers tot aan het werk te overbruggen. Op deze manier winnen ze niet alleen tijd maar helpen ze ook het aantal auto’s op de weg te verminderen. Een win-win situatie voor iedereen!

 

De regels voor elektrische steps op de openbare weg


In Nederland mag je niet zomaar op de openbare weg rijden met je elektrische step. Enkel elektrische steps die door de RDW zijn goedgekeurd en aangeduid als elektrische bromfiets rijden legaal op de weg in Nederland. Als bestuurder moet je minstens 16 jaar. Dit is dezelfde leeftijd waarop je je praktijkexamen voor een bromfietsrijbewijs van categorie AM kunt doen.

Daarnaast zijn er nog enkele andere regels waar een elektrische step aan moet voldoen:

  • De maximumsnelheid is 25 km per uur;
  • De elektrische step heeft een voertuigidentificatienummer en een verzekeringsplaatje;
  • De elektrische step heeft een verbrandingsmotor met een maximum cilinderinhoud van 50 cm³ of een elektromotor met een maximaal vermogen van 4 kW;
  • De elektrische step moet voorzien zijn van de nodige verlichting;
  • De elektrische step moet voorzien zijn van de nodige reflectoren.

 

Elektrische step kopen voor volwassenen doe je bij Zero Steps


Zero Steps biedt je de beste, snelste en krachtigste elektrische steps voor volwassenen. Heb je last van keuzestress? Wij geven je graag advies op jouw maat en wij helpen je graag bij het kiezen van de elektrische step die aan al jouw eisen en wensen voldoet. Zoek je een lichtgewicht waarmee je moeiteloos door de straten van de stad beweegt of toch liever een sterke step met genoeg motorvermogen om je over het platteland te laten scheuren? Wat je ook zoekt, bij Zero Steps vind je de ideale elektrische step voor jou.

Al onze elektrische steps worden binnen drie dagen geleverd en dit zonder enige kosten voor de klant. Dankzij onze gelimiteerde garantie hoef je je de eerste zes maanden nergens druk om te maken. Loopt er toch een keertje iets fout? Dan kun je rekenen op onze uitmuntende service, wij staan direct voor je klaar.

Alwin van Zerosteps.nl

Online

0