⚠️ Let op: Op dinsdag open vanaf 12.00 uur tot 17.30 uur

Elektrische step Brussel

Levering binnen 3 dagen

GRATIS verzending

Vragen ? mail of bel

Wij staan direct klaar

6 maanden limited waranty

Met de elektrische step door Brussel rijden

De elektrische step is Brussel niet ontgaan en je ziet dat dit handige vervoersmiddel steeds meer actief is in Brussel. Veel mensen maken gebruik van de deelstepjes, maar er zijn ook veel mensen die een eigen elektrische step kopen en deze veelvuldig gebruiken om zich voort te bewegen door de stad. Ben jij ook van plan om met je elektrische step door Brussel te cruisen? In dit artikel vertellen we je meer over de verkeersregels van de e-step in België (die natuurlijk ook in Brussel gelden), hoe je zo’n deelstep gebruikt en wat de beste webshop voor steps is als je er zelf eentje wilt kopen!

Verkeersregels in Brussel: wat geldt er voor de elektrische step?

Als deelnemer van het verkeer is het natuurlijk van belang dat je je goed aan de verkeersregels houdt. Daarom bespreken we hieronder als eerste wat er geldt als je met de elektrische step door Brussel rijdt. Deze regels gelden dus ook als je met een deelstep of via een georganiseerde steptour door Brussel rijdt.

  • Minimumleeftijd is 16 jaar als je een deelstep huurt. Deze zijn namelijk voor volwassenen bedoeld. Ben je jonger dan 16, dan kun je met een elektrische step voor kinderen door Brussel rijden. Elektrische steps voor kinderen zijn te koop bij Zero Steps.
  • Je hebt geen rijbewijs nodig voor e-steps die maximaal 25 km/uur kunnen rijden. Hieronder vallen ook de deelsteps.
  • In heel België en dus ook in Brussel is het verboden om met alcohol op een elektrische step te rijden.
  • Helm is niet verplicht, maar is wel aan te raden.
  • Je mag tijdens het rijden niet van je smartphone gebruik maken. Houd die dus in je broekzak en focus je op de weg en de steproute.
  • Rijd je een stapvoets tempo (6 km/uur of langzamer), dan word je gezien als voetganger. Je rijdt dus ook op de stoep.
  • Rijd je sneller dan 6 km/uur, dan moet je het fietspad op en word je gezien als fietser. Is dat er niet, dan houd je rechts aan op de weg.
  • In het donker of met slecht zicht (minder dan 200 meter) ben je verplicht om de luchten van je elektrische step in te schakelen.
  • Verzekering is niet verplicht in België bij een elektrische step, al wordt een familiale verzekering wel aangeraden. Deze vergoedt namelijk de schade aan derden wanneer je betrokken bent bij een ongeluk.

 

Deelstep in Brussel: zo regel dat

Gebruikmaken van de elektrische deelstep in Brussel is eenvoudig en werkt ongeveer hetzelfde als een elektrische fiets huren in Brussel. Er zijn verschillende deelstepaanbieders actief in Brussel, zoals Bird, Bold, Dott, Lime, Poppy, Tier en Voi. De stepjes van deze aanbieders vind je gewoon op straat verspreid door de hele stad en activeer je met behulp van een app. Download de app van de gewenste aanbieder op je smartphone, maak een account aan en koppel een betaalmiddel (creditcard, PayPal, Apple Pay of Google Pay). Vervolgens kun je in de app zien waar de dichtstbijzijnde deelstep staat. Ontgrendel de step door via de app de QR-code op het stuur te scannen. Aangekomen op je bestemming? Parkeer de step op een aangewezen plek en sluit de rit af door wederom de QR te scannen. Het geldt wordt automatisch afgeschreven middels het gekozen betaalmiddel en je krijgt dan ook meteen de factuur te zien.

Liever eigen elektrische step? Koop de e-step bij Zero Steps!

Ben je van plan om heel vaak gebruik te maken van de elektrische step in Brussel? Dan loont het om zelf een elektrische step te kopen, want dit is op de lange termijn goedkoper. De beste elektrische step koop je natuurlijk bij Zero Steps! Onze webshop biedt verschillende merken en modellen, dus dat stelt je in staat om elektrische steps te vergelijken met elkaar. We verkopen zowel nieuwe als refurbished elektrische steps en daarnaast kun je ook bij Zero Steps terecht voor onderdelen en accessoires zoals batterijen, opladers en banden. Bestel je online, dan versturen we je bestelling binnen drie dagen naar je op zonder verzendkosten. En wist je dat je bij ons in Houten ook een gratis proefrit op de e-step kunt komen doen om de keuze te vergemakkelijken? Zo kun je alvast wennen hoe het is om straks met je eigen elektrische step door Brussel te rijden!

Alwin van Zerosteps.nl

Online

0