Elektrische step Antwerpen

Levering binnen 3 dagen

GRATIS verzending

Vragen ? mail of bel

Wij staan direct klaar

6 maanden limited waranty

Alles over de elektrische step in Antwerpen

Je ziet het de laatste jaren steeds meer in Antwerpen: de elektrische step! Dit is mede dankzij de mogelijkheid om een elektrische step in Antwerpen via een app te huren. Deze deelsteps zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met de e-step en je beweegt je moeiteloos voort door de stad. Hetzelfde geldt voor de e scooter in Antwerpen: deze zijn ook makkelijk te huren via je smartphone. In dit artikel focussen we ons op de elektrische step in Antwerpen. Je leest hier hoe aan een elektrische step in Antwerpen via de app komt en wat de laatste regelgeving is omtrent het gebruik van e-steps in België.

Verkeersregels in Antwerpen: wat geldt er voor de elektrische step?

Als deelnemer van het verkeer is het natuurlijk van belang dat je je goed aan de verkeersregels houdt. Daarom bespreken we hieronder als eerste wat er geldt als je met de elektrische step door Antwerpen rijdt. Deze regels gelden dus ook als je met een deelstep of via een georganiseerde steptour door Antwerpen rijdt.

  • Minimumleeftijd is 16 jaar als je een deelstep huurt. Deze zijn namelijk voor volwassenen bedoeld. Ben je jonger dan 16, dan kun je met een elektrische step voor kinderen door Antwerpen rijden. Elektrische steps voor kinderen zijn te koop bij Zero Steps.
  • Je hebt geen rijbewijs nodig voor e-steps die maximaal 25 km/uur kunnen rijden. Hieronder vallen ook de deelsteps.
  • Op de elektrische step door Antwerpen rijden met alcohol op is verboden.
  • Helm is niet verplicht, maar is wel aan te raden.
  • Je mag tijdens het rijden niet van je smartphone gebruik maken. Houd die dus in je zakken en focus je op de weg.
  • Rijd je een stapvoets tempo (6 km/uur of langzamer), dan word je gezien als voetganger. Je rijdt dus ook op het trottoir.
  • Rijd je sneller dan 6 km/uur, dan moet je het fietspad op en word je gezien als fietser. Is dat er niet, dan houd je rechts aan op de weg.
  • In het donker of met slecht zicht (minder dan 200 meter) ben je verplicht om de luchten van je elektrische step in te schakelen.
  • Verzekering is niet verplicht in België bij een elektrische step, al wordt een familiale verzekering wel aangeraden. Deze vergoedt namelijk de schade aan derden wanneer je betrokken bent bij een ongeluk.

 

Deelstep in Antwerpen: zo werkt dat


Gebruikmaken van de elektrische deelstep in Antwerpen is heel makkelijk. Er zijn verschillende deelstepaanbieders actief in de stad, zoals Poppy, Lime en Bird. De stepjes van deze aanbieders vind je gewoon op straat verspreid door de hele stad en activeer je met behulp van een app. Download de app van de gewenste aanbieder op je smartphone, maak een account aan en koppel een betaalmiddel (creditcard, PayPal, Apple Pay of Google Pay). Vervolgens kun je in de app zien waar de dichtstbijzijnde deelstep staat. Ontgrendel de step door via de app de QR-code op het stuur te scannen. Klaar met steppen? Parkeer de step op een aangewezen plek en sluit de rit af door wederom de QR te scannen. Het geldt wordt automatisch afgeschreven middels het gekozen betaalmiddel en je krijgt dan ook meteen de factuur te zien.

 

Liever eigen elektrische step? Koop de e-step bij Zero Steps!


Ben je van plan om heel vaak gebruik te maken van de elektrische step in Antwerpen? Dan loont het om zelf een elektrische step te kopen. Deze koop je natuurlijk bij Zero Steps! Onze webshop biedt verschillende merken en modellen, dus dat stelt je in staat om elektrische steps te vergelijken met elkaar. Naast nieuwe verkopen we ook refurbished elektrische steps en onderdelen en accessoires zoals batterijen, opladers en banden. Kun je niet kiezen, dan helpen we je graag verder. Je kunt bij ons in Houten ook een gratis proefrit op de e-step komen doen om de keuze te vergemakkelijken. En bestel je online, dan versturen we je bestelling binnen drie dagen naar je op zonder verzendkosten!


Alwin van Zerosteps.nl

Online

0